Акценти
Начало / Последни новини / ОУ „Петър Берон” /Плевен/ – СОУ ”Иван Вазов” е финалът за купа „Освобождение“

ОУ „Петър Берон” /Плевен/ – СОУ ”Иван Вазов” е финалът за купа „Освобождение“

Отборите на ОУ „Петър Берон” и СОУ ”Иван Вазов” влизат в битка за купа „Освобождение“ в 16-ото издание на футболния турнир на малки вратички за деца родени след 1-ви януари 2006 година. Финалната среща е утре от 13:30 часа. След нея е награждаването и закриването на турнира.

Организатори на традиционното състезание са УСШ, Община Плевен и плевенския Областен съвет на Българския футболен съюз. Осем отбора от плевенски училища се включиха в турнира. Арена на надпреварата е залата на Училищната спортна школа в град Плевен. Днес до обяд ОУ „Петър Берон” си осигури участие във финала след три победи над съперниците си в група А. Преди малко стана известен и другия тим, който ще се бори за трофея. Това е СОУ ”Иван Вазов”. Съставът му спечели група Б. Той стартира с 4:0 срещу СОУ „Пейо Яворов”. В следващите две надигра последователно връстниците си от НУ „Христо Ботев“ – 6:2 и СОУ „Стоян Заимов“ – 3:0. НУ „Христо Ботев“ завърши втори след 7:0 над СОУ „Стоян Заимов“ и 4:0 срещу СОУ „Пейо Яворов”. Последните пък надвиха с 2:1 СОУ „Стоян Заимов“ и се класираха на третото място, а за съперника им остана четвъртото.

Утре е заключителната част на турнира. Програмата започва в 12:00 часа с двубоя за седмото място. Следват битките за петата позиция – от 12:30 часа. Половин час по-късно започва срещата, чийто краен изход  ще определи кой ще попълни призовата тройка.

Купа „Освобождение“ – програма – финали

Утре от:

12:00 часа: 7-8 място НУ ”Отец Паисий” – СОУ „Стоян Заимов“

12:30 часа: 5-6 място НУ ”Единство” – СОУ „Пейо Яворов”

13:00 часа: 3-4 място НУ ”Патриарх Евтимий” – НУ „Христо Ботев“

13:30 часа: 1-2 място ОУ „Петър Берон” – СОУ ”Иван Вазов”

14:00 часа: награждаване

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...