Акценти
Начало / Образование / ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен сред 23 училища на бъдещето

ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен сред 23 училища на бъдещето

ОУ „Д-р Петър Берон”- Плевен е сред 23-те училища финалисти в конкурса „Училище на бъдещето”, организиран от Фондация „Америка за България”. Училищата бяха оценявани за трансформация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.

Общо 270 проектни предложения са постъпили в конкурса на Фондацията. Кандидатури са пристигнали от 133 различни населени места в България в две категории на искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв. Фондацията е избрала 45 полуфиналисти, които са посетени на място от журито на конкурса и са имали възможност за защита в екипна презентацията на идеята си в София.

Вследствие на успешното представяне на училищните екипи, ръководството на фондацията е взело решение да увеличи средствата, които ще бъдат дарени на училищата. С това общата стойност на конкурса „Училища на бъдещето“ тази година става безпрецедентно най-високата сума, която фондацията е дарявала на българските общински и държавни училища. С настоящото финансиране общата стойност на дарените от Фондацията средства за училища от 2009 г. до сега възлиза на 6 100 000 лева. Като само в този конкурс средствата са увеличени от  първоначалните 2 000 000 лева на 2 600 000 лева! Финансиране ще получат 23 училища спрямо първоначално плануваните 15.

ОУ „Д-р Петър Берон” ще получи сумата от 50 000 лв. за изграждане на Център  по природни науки и математика.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...