Начало / Образование / ОУ „Валери Петров” се включва в националното състезание по правопис на английски език

ОУ „Валери Петров” се включва в националното състезание по правопис на английски език

ОУ „Валери Петров” – Плевен ще се включи и тази година в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  В събота, 24 февруари, в ОУ „Валери Петров” ще се проведе училищният кръг от осмото издание на състезанието.

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 24 февруари до 2 март 2018 г в 311 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 6600 ученици. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 24 март 2018 г. в 8 града в страната. Най-добрите 33 ученици ще участват в националния финал на 28 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват, т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Тази година състезанията се провеждат под наслов „BeeWare online“ и е насочена към основни правила за безопасно поведение в социалните мрежи и Интернет. През следващите месеци Брайън Тайърс от Посолството на САЩ в София ще представи кратки видеа, в които ще дискутира опасностите онлайн и как да се предпазим от тях. Всички видеа ще бъдат специално заснети за кампанията и ще са насочени към тиинейджърската аудитория.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...