Акценти
Начало / Образование / ОУ „Антон Страшимиров“ – Бохот беше домакин на работна среща за обмяна на добри практики

ОУ „Антон Страшимиров“ – Бохот беше домакин на работна среща за обмяна на добри практики

ОУ „Антон Страшимиров“ в село Бохот беше домакин на работна среща с педагогическия екип на ОУ „Христо Ботев“ – с. Търнава за обмяна на опит и добри практики по превенция на отпадането на деца от училище и намаляване на безпричинните отсъствия. Обмяната на опит между екипите беше подкрепена от местните власти, читалищата в двете населени места и родители, съобщават от учебното заведение в Бохот.

Темата на работната среща бе „Обмяна на опит и добри практики на училищни екипи със сходни проблеми, извършили резултатна работа по превенция отпадането на деца от училище и намаляване броя на безпричинни отсъствия на ученици от ромски произход чрез работа по проекти, сътрудничество с местната и общинската власт, и въвеждане на иновативни и интерактивни методи на преподаване, с цел повишаване ангажираността на учениците“.  На нея присъстваха Йонита Иванова – началник отдел „Образование“ в Община Плевен, Бранимир Бочев – зам.-кмет „Хуманитарни дейности и интеграция“ Община Бяла Слатина, кметовете на двете населени места, председателите на читалищата в село Бохот и село Търнава, директорът на детската градина в село Търнава, директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ – с. Буковлък, учители и активни родители от двете училища.

среща ОУ Антон Страшимиров Бохот 2

По стара традиция гостите бяха посрещнати с пита и шарена сол, разказват от ОУ „Антон Страшимиров“. За доброто настроение кратък концерт изнесоха възпитаниците на училището съвместно с читалището, под ръководството на г-жа Галя Христова.

среща ОУ Антон Страшимиров Бохот 1

С тази среща бе поставено и начало на поредица инициативи, посветени на 155 годишнината на просветното и образователно дело в село Бохот, което предстои да бъде отбелязано през настоящата година.

Двата екипа си размениха подаръци, споделени бяха много мили думи и пожелания за успех. ОУ „Антон Страшимиров“ получи и ценен подарък от Община Плевен – луксозно издание на „История славянобългарска“.

Снимки: ОУ „Антон Страшимиров“

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...