Начало / Общество / От 6 март в Плевен ще започне раздаването на хранителни продукти по програма на ЕС

От 6 март в Плевен ще започне раздаването на хранителни продукти по програма на ЕС

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст Плевен започва раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти в Плевен. Раздаването ще се извърши от 6 до 17 март 2017 на пункта, намиращ се на ул. „П. Р. Славейков” 50 от 10:00 до 14:00 часа.

Всички правоимащи, включени в списъците на АСП, ще получат по 38,550 кг от 10 вида хранителни продукти – брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2015-2016г.), право на хранително подпомагане имат и майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 ЗСПД; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а от ЗСПД; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД, и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

Допълнителна информация гражданите могат да получат в областната  организация на БЧК, на телефон – 064/801-234, 064/801-425.

От БЧК умоляват гражданите да се подготвят да получат 38,550 кг. с подходящи торби и по-възможност колички. Продуктите се получават наведнъж.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...