Акценти
Начало / Общество / От 12 декември започват новогодишните прояви, проблем е сцената

От 12 декември започват новогодишните прояви, проблем е сцената

От 12 до 20 декември ще е празничната Коледна и Новогодишна програма на Община Плевен. Предвидени са поредица от концерти, някои от тях на откритата сцена на площад „Възраждане”. Проблем са обаче откраднатите части от конструкцията й, което поставя под въпрос сигурността й.

Припомняме, че големи липси бяха открити при демонтажа на откритата сцена на площад „Възраждане” в края на месец септември. Освен кражба на елементи от ниската част на конструкцията, бяха правени опити за сваляне и на части от покрива на сцената.

Кметът днес беше категоричен, че няма да позволи използването й, ако не бъде ремонтирана, за което има достатъчно време.

Това беше повод отново да се повдигне въпросът за липсата на общински камери, които да са насочени към площад „Възраждане”. Оказа се, че при ремонта на централния площад не е предвидено прекарването на оптичен кабел и това го оставя без видеонаблюдение. Очаква се до края на този месец проблемът да бъде разрешен, стана ясно на оперативното заседание.

Кметът обърна сериозно внимание върху опазването на новооткрития паметник на Девета пехотна плевенска дивизия на площад „Свобода”, който  все още не е осветен и това прави безсмислено поставянето на видеонаблюдение.

Във връзка с предстоящото честване на Десети декември  Спартански разпореди оглед на всички паметници в града и да се предприемат ремонти, ако се налагат.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...