Акценти
Начало / Общество / От цял свят пристигнаха дарения за децата от Дисевица

От цял свят пристигнаха дарения за децата от Дисевица

Стотици хора от страната и от чужбина се отзоваха на апела за помощ на малчуганите от детската градина в село Дисевица. Дни преди Коледа председателят на Националното сдружение на сираците в България – Слави Михайлов, изпрати писмо до медиите, в което се обръщаше със зов за помощ с дрехи и обувки за децата. „Не мога да опиша с думи благодарностите и на Кмета на село Дисевица г-н Пламен Бешков, и на Директорката на детската градина „ВИТ“ г-жа Силяна Велинова, и на екипа на Националното сдружение на сираците в България. Огромна вълна от хора съпричастни и готови да помогнат предизвика апелът ми за помощ! Благодаря Ви от сърце”, написа само няколко дни по-късно Слави Михайлов..
Слави Михайлов съобщи, че вече са събрани достатъчно дрехи и обувки, и благодарение безрезервната помощ на стотиците хора, ще могат да помогнат на децата от Дисевица.

Голяма част от събраните дрехи и обувки ще бъдат дарени на деца от семейства в затруднено положение от други села в общината. Михайлов е провел  разговор с Кмета на община Плевен Георг Спартански, който в началото на новата 2019 година ще свика кметовете на всички села, за да предложат деца, които ще бъдат подпомогнати.

„Тепърва ни очаква много работа, за да оправдаем доверието на всички Вас и да изпълним волята Ви повече деца в нужда да бъдат с топли дрехи и обувки!”, заяви Слави Михайлов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...