Акценти
Начало / Общество / От РДПБЗН-Плевен, дават разяснения за дейността си във връзка с опасни вещества и отпадъци

От РДПБЗН-Плевен, дават разяснения за дейността си във връзка с опасни вещества и отпадъци

imagesСлед провеждане на дейности за намаляване и ликвидиране на последиците, в резултат на аварии, пожари и инциденти, свързани с опасни химически вещества, екипите на ГДПБЗН – МВР и на териториалните й звена събират опасните отпадъци, след което собствениците им ги предоставят за унищожаване на юридически лица, лицензирани да извършват тази дейност по реда на Закона за управление на отпадъците (ЗУО), съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.
Разходите за събиране, предварително съхраняване, третиране и транспортиране на отпадъците са за сметка на първоначалния причинител на отпадъците или настоящия, или предишния притежател на отпадъците, уточняват от плевенската полиция.
Когато причинителите на отпадъци са неизвестни, разходите по възстановяването на качествата на околната среда се поемат от лицата, които държат отпадъците. Притежателите на отпадъци трябва да ги предоставят за събиране, транспортиране и третиране на лица, които имат право да извършват тези дейности в съответствие с този закон.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...