Акценти
Начало / Крими / От полиция и прокуратура обсъдиха сигурността на жителите в Коиловци

От полиция и прокуратура обсъдиха сигурността на жителите в Коиловци

Вчера в салона на читалището в Коиловци бе организира дискусия по проблемите на сигурността в селото. На нея присъстваха директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов, началникът на РУМВР – Пордим старши инспектор Мариан Дочев, Владимир Николов, ръководител на Районна прокуратура – Плевен и зам.-областния управител на Плевен Красимир Иванов. Кметът на селото Даниела Петкова бе инициатор на срещата по проблемите на престъпността и обществения ред в Коиловци. Началникът на полицейското управление Мариан Дочев съобщи пред жителите на селото, че са предприети необходимите мерки във връзка с противодействие и намаляване на битовата престъпност. От начаото на годината на територията на селото са регистрирани 18 заявителски материала. 14 от тях са свързани с извършени кражби. От установените извършители 70% са местни. Установени са и хора, заподозрени да помагат и съдействат на другоселци при реализиране на престъпления в Коиловци. На територията на селото са водени 17 лица, които имат късобойно оръжие и 7 ловци.
Директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов припомни, че при предприетите в тъмната част на денонощието и в ранните часове полицейски операции през последните два месеца са включени два патрулни автомобила и целия наличен състав на полицейското управление. В полицията са доведени лица, установени като съпричастни към престъпления. Има събрани доказателства и извършители на кражби са привлечени като обвиняеми. За МВР няма маловажни престъпления и полицията посещава всеки сигнал.
Директорът призова жителите на селото, когато имат информация за лица или действия, свързани с престъпления, да сигнализират своевременно. Всяка нощ в селото полицаи извършват проверки в районите, където би имало нарушения, профилактират се лица от криминалния контингент, които са установени като извършители на престъпления. В уязвимите места, които са проблемни, се разполагат по график полицейски части. Полицейски сили са разпределени и на териториите на съседните села, там където има известни компактни общности. Своевременно подадените сигнали, биха помогнали по-бързо да се идентифицират извършителите. Той благодари на колегите си за професионализма и подчерта, че в РУМВР – Пордим работят едни от най-подготвените полицейски екипи, които успяват да предотвратят разрастването на конфликти в областта.
Зам.-областният управител Красимир Иванов, обсъждайки обстановката в селото, разясни, че тя не е по-различна от предходни години, а завишаването на престъпността в последно време се дължи на хора от селото. Местни жители са установени като извършители на пет кражби. При всяко престъпление на село загубата на имущество не е толкова голяма, колкото загубата на спокойствие и психичните увреждания на потърпевшите.
Ръководителят на Районна прокуратура – Плевен Владимир Николов разясни от своя страна, че когато стане престъпление, за да има успешен край, е необходимо добро взаимодействие между жителите, полицията и прокуратурата. Вярвайте на полицията, за да има резултат нашата работа и да живеете спокойно, подчерта прокурорът.
Началникът на участъка инспектор Ангел Стефанов даде превантивни препоръки за телефонните измами и измамите с прекупуване на различни стоки или извършване на ремонтни дейности от непознати лица.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...