Акценти
Начало / Общество / От полицията искат преразглеждане режима на работа на няколко заведения в центъра на Плевен

От полицията искат преразглеждане режима на работа на няколко заведения в центъра на Плевен

Началникът на Второ районно управление на полицията в Плевен е изпратил писмо до Общината, в което се иска промяна в режима на работа на няколко заведения в центъра на града. Става въпрос за четири заведения„Анаконда”, „Ъндърграунд”, „Модерно”, „Хавана”, които са попадали в полицейската хроника заради инциденти с техни клиенти.

„Постарах се да вляза в проблематиката. В този район, в който се намират тези заведения,  има две убийства и 14 криминални деяния. Там постоянно в малките часове стават сбивания, криминални прояви. Но не можем да обвиним собствениците на заведенията, че някои от техните клиенти са с такива проявления”, коментира кметът Георг Спартански по повод изпратеното писмо. Той припомни, че съгласно приетата наскоро наредба, заведения, които не се намират в или в непосредствена близост до жилищна сграда, могат да работят до 24 часа. Ако подадат заявление, работното им време може да бъде удължено. Такова заявление има подадено единствено от „Модерно” и има разрешение за работа до 6 часа. За издаване на разрешителното има съгласувателно писмо  от Областна дирекция на МВР, уточни Спартански

Кметът обясни, че на базата на писмото на шефа на ІІ РУП, ще изпрати служители на Общинския инспекторат да проверят документите за прекатегоризиране на тези заведения. Съгласно промените в Закона за туризма такава прекатегоризация трябва да бъде направена след 2015 г.  „Ако нямат, по закон сме длъжни да подадем сигнал в Комисията за защита на потребителите за предприемане на съответните действия. Ще уведомим началника на ІІ РУП, като ще му препратим копие от становището на началника ОДМВР – Плевен за удължаване на работното време на „Модерно”, обясни Спартански, който още веднъж подчерта, че няма как да държат пряко отговорни  собствениците за поведението на клиентите, когато излязат от заведенията им.  А и от писмото на началника на ІІ РУП – Плевен, ставало ясно, че проблемите са извън заведенията.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...