Акценти
Начало / На фокус / От март започват безплатните занимания по програма „Спорт за децата в свободното време„ в Плевенско

От март започват безплатните занимания по програма „Спорт за децата в свободното време„ в Плевенско

Близо 500 деца ще спортуват безплатно по Програма „Спорт за децата в свободното време„ 2016 в областите Плевен и Ловеч. Това стана ясно днес по време на връчване на договорите на част от спортните клубове в зала „Спартак” от Атанас Кършев, експерт на Министерство на младежта и спорта. Броят на клубовете за двете области е 11, като пет от тях са в Плевенско.

Децата, на възраст от 12 до 18 години, ще имат възможност да тренират четири вида спорт в плевенските клубове. Одобрените по прогрмата спортни клубове в Плевен са Клуб по бойни изкуства „Петромакс“, СК по лека атлетика „Феникс-2004″, СК по бойни изкуства „Атила“ и „Спортен клуб – тенис на маса Тетрон“. Единственият одобрен клуб по програмата, който се намира извън областния град, е СК „Спринт“ в Червен бряг.

Тренировките започват от 15 март, а програмата продължава 6 месеца. По график заниманията трябва да приключат през есента.

„Спорт за децата в свободното време” е свързана с осигуряване на безплатни спортни занимания за деца. Одобрените клубове от област Плевен ще получат между 4100 и 6000 лева финансиране за реализиране на проектите. В тази връзка Кършев напомни, че ще бъдат извършвани проверки, така че разчита на коректното и правилно провеждане на заниманията. „Има клубове, които печелят вече за втори, трети път и аз съм се убедил в техния професионализъм. Приветствам и новите клубове, като се надявам, че и те ще подходят по същия начин към техните дейности”, каза още Кършев.

Следваща Предишна
договори спортни клубове
договори спортни клубове
договори спортни клубове

договори спортни клубове
договори спортни клубове
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...