Акценти
Начало / Общество / От днес се приемат заявления по схема „Училищно мляко“

От днес се приемат заявления по схема „Училищно мляко“

От днес в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ се приемат заявления по схема „Училищно мляко“. В нея могат да участват учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества, кооперации, признати организации на производители и общини. Документи ще се приемат до 13 ноември, информират от ДФЗ.

„Училищно мляко“ обхваща децата от първа до подготвителна група на детските градини, както и тези от подготвителна група и учениците от І до IV клас включително на държавните, общински и частни учебни заведения. Схемата има за цел да насърчи консумацията на прясно и кисело мляко и други млечни продукти, като по този начин допринася за подобряване на хранителните навици на децата.

Във връзка със сроковете за прием на заявления за одобрение по схема „Училищно мляко“ за кампания 2015/2016 от ДФЗ обръщат внимание на кандидатите, че доставките по схемата могат да започнат не по-рано от месец януари 2016 г. Това уточнение трябва да бъде взето под внимание при попълване на графиците за доставка на мляко и млечни продукти, като трябва да бъдат спазени и изискванията за не повече от десет доставки на месец, както и посочените в наредбата ограничения за доставките на продукти от втора категория.

Документите за кандидатстване се намират на сайта на Държавен фонд „Земеделие“ – схема „Училищно мляко“ 2015-2016 г.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...