Акценти
Начало / Образование / От днес седмокласниците могат да видят изпитните си работи от Националното външно оценяване

От днес седмокласниците могат да видят изпитните си работи от Националното външно оценяване

От днес учениците могат да се запознаят с проверените изпитни работи по български език и литература и по математика от положените изпити на Националното външно оценяване, съобщават от Регионален инспекторат по образованието (РИО) – Плевен. Оценките от приемните изпити са окончателни, но учениците имат право да се запознаят с проверените изпитни работи в присъствието на родител/настойник. За целта ученикът и родителят подават писмено заявление (по образец), адресирано до председателя на областната комисия.

При запознаване със съответната писмена работа, учениците се легитимират с ученическа лична карта (или ученическа книжка) и служебна бележка, а родителят/настойникът с документ за самоличност. По време на запознаването с писмената работа не се разрешава изнасяне, копиране, заснемане на изпитната работа, както и воденето на записки във връзка с нея.

Мястото за запознаване с писмените работи е в РИО – Плевен, ул. „Димитър Константинов“ №23. По български език и литература в стая № 446, а по математика в стая № 326.

Дати и време за запознаване с писмените работи по български език и литература: на 06 юни от 14.30-16,30 часа, на 07 юни от 9.30 до 12.00 часа и от 14.00 до 16.30 часа, на 08 юни от 9.30до 12.30 часа.

По математика от 06 юни до 08 юни включително, от 10.00 до 12.00 часа и от 14.00 часа до 16.00 часа.

Заявление за запознаване с проверените изпитни работи по български език и литература и по математика се получават на място.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...