Акценти
Начало / Икономика / От днес пчеларите могат да подават заявления за плащане

От днес пчеларите могат да подават заявления за плащане

Кандидатите, които имат сключени договори за получаване на безвъзмездна финансова помощ по мерки А, B, С и D на Националната програма по пчеларство и вече са изпълнили инвестициите си, могат да подават заявления за плащане от днес до 31 август, съобщават от Държавен фонд „Земеделие”.

Заявления по мярка А, Дейност ІІІ – „Популяризиране на българските пчелни продукти, в това число и произведени по биологичен начин” се подават в Централно управление на фонд „Земеделие”, отдел „Промоционални програми”. По мерки B „Борба срещу вароатозата”, C „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед” и D „Подкрепа за подновяване на пчелните кошери в Общността” документи се подават в отдел „Регионална разплащателна агенция” на областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”. В Областната дирекция в Плевен ще се приемат заявленията на пчеларите от областите Плевен, Ловеч и Враца.

Необходимите документи по мярка А, Дейност ІІІ са публикувани на интернет страницата на ДФЗ в раздел „Селскостопански пазарни механизми” – „Промоционални програми” – „Промоционални проекти, подлежащи на подпомагане съгласно Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013”. Документите по мерки B, C и D се намират в раздел „Селскостопански пазарни механизми” – „Месо и пчеларство” – „Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013г.” – „Прием 2013”.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...