Начало / Общество / От днес приемат заявления за участие в плувен маратон „Никопол – 2017”

От днес приемат заявления за участие в плувен маратон „Никопол – 2017”

Плувен маратон „Никопол – 2017” ще се проведе на 13 август по повод честването на празника на Никопол – Успение Богородично. Желаещите да се включат в плувната надпревара могат да подадат заявления от днес, 2 август, до 9 август включително. Първите 20, подали заявление, ще бъдат допуснати до участие.

Плувният полигон е с разстоянието от около 1 км., като започва от стартова линия над фериботния комплекс при гр. Никопол и  завършва на плажа в гр.Никопол.

Кандидатите за участие в преплуването трябва да са преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, като представят документ от личния лекар,  издаден не по рано от 11.08.2017 г. Документът трябва да съдържа изрично становище на личния лекар, за възможността участникът да вземе участие в мероприятието. Родителите на ненавършилите пълнолетие участници, попълват лично декларацияпо образец. Навършилите пълнолетие участници попълват лично декларация по образец за участие в преплуването. Всички участници и придружаващи лица декларират, че са запознати с инструктажа за участие в  преплуването. Ненавършилите пълнолетие участници се задължават в деня на мероприятието да са придружени от родител/настойник/попечител.

Необходимите документи за участие могат да се изтеглят от сайта на Община Никопол – http://www.nikopol-bg.com.

Участниците и техните придружители трябва да се явят на 13 август 2017 г. (неделя) в 10:30 часа на плажа в град Никопол.  Стартът на преплуването ще бъде даден около 11:30 часа. При неподходящи метеорологични условия, организаторите си запазват правото да отложат проявата.

Класиралите се на първите три места получават награди: I място – грамота и парична награда в размер на 70 лева,  ІІ място – грамота и парична награда в размер на 50 лева, ІІІ място – грамота и парична награда в размер на 30 лева; За семейно участие – грамота и парична награда в размер на 40 лева. За най-млад участник – грамота и парична награда в размер на 20 лева.

Първият, преплувал разстоянието, ще получи осветена икона на Света Богородица.

 Организатор на проявата е Община Никопол.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...