Начало / Здравеопазване / От днес поетапно спира поддръжката на тел. 112

От днес поетапно спира поддръжката на тел. 112

Поддръжката на спешния телефон 112 поетапно спира от днес, 14 август. Причината е, че договорът с  фирмата изпълнител на услугата по осигуряване на комуникационна свързаност и поддръжка на информационно-комуникационните системи на спешна помощ  е изтекъл на 22.07.2017г.

Няма да има забавяне на линейки и проблеми в оперативните медицински дейности на екипите при евентуално прекъсване поддръжката на комуникационната свързаност на спешна помощ, заяви преди дни заместник-министърът на здравеопазването  Мирослав Ненков

Той обяви, че здравното министерство е обявило нова обществена поръчка и тя трябва да приключи до два месеца.

Има изградена и функционираща паралелна система за свързаност между екипите, ЦСМП и тел. 112, което гарантира, че няма да има забавяне на линейки, проблеми при предаването на адреси или какъвто и да било риск за здравето и живота на пациентите, посочи зам.-министърът.”Във всички ЦСМП са налични и функционират архивиращи системи за приети и отработени сигнали. Категоричен съм, че сътресения няма да има – на практика до подписването на нов договор ще върнем стария режим, по който екипите са работили преди 2009г.”, обясни още той.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...