Акценти
Начало / Култура / От днес парк „Кайлъка“ ще посреща гостите си с паметна плоча на създателя си ген. Иван Винаров (снимки)

От днес парк „Кайлъка“ ще посреща гостите си с паметна плоча на създателя си ген. Иван Винаров (снимки)

Днес на входа на парк „Кайлъка“ откриха паметна плоча на ген. Иван Винаров. Човекът, който е създал любимия за отдих и разходки парк не само на плевенчани, а и на туристи от цялата ни страна.

На събитието присъстваха зам.-областният управител на Плевен арх. Бойко Балтаков,  членове на военизирани и граждански сдружения на град Плевен, почетният председател на сдружение „Ген.Иван Винаров“ и бивш кмет на Плевен – Андрей Романов, авторът на филма “Боец на два фронта”, който е посветен на Иван Винаров – Валентина Генкова, както и много граждани, които уважават и следват делото на сдружението.

Сдружение „Иван Винаров“ спази традицията си и в знак на благодарност раздаде почетни плакети и свидетелства на всички, които са били съпричастни и са помагали за откриването на паметната плоча.

Поставянето на паметния знак е по инициатива на сдружение „Генерал Винаров за парк „Кайлъка“, НС „Безопасност и охрана“, Военен клуб Плевен и военно-патриотичните съюзи. Организаторите приканват гражданите да се включат в събитието, като в деня на годишнината от кончината на знаменития ни земляк покажат своята съпричастност към идеята му и вложена воля и енергия Плевен да има модерен природен парк.

Всички, които присъстваха на откриването бяха поканени на първата прожекция на документален филм за живота и делото на Иван Винаров от 16,30 ч. в големия салон на Военния клуб .

Следваща Предишна

откриване

паметна плоча
паметна плоча

откриване

паметна плоча

Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...