Начало / Политика / От БСП опровергават изявление на Цветан Цветанов в Брест

От БСП опровергават изявление на Цветан Цветанов в Брест

По повод изказване на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на предизборно събрание в плевенското село Брест, където предстоят частични избори за кмет, от БСП излязоха с опровержение.

„Уважаеми читатели, в редица публикации в електронните медии, които отразяват участието на заместник-председателят на ГЕРБ  Цветан Цветанов в общоселско предизборно събрание в с. Брест, област Плевен,  са цитирани негови думи, че общинският кмет Лъчезар Яков е присъствал на събитието, за да подкрепи техния кандидат Цецо Луканов.

Категорично искаме да заявим, че това   не отговаря на истината. На събранието са присъствали не само кмета на община Гулянци и Председателя на Общинския съвет, който е председател и на структурата на БСП в общината, но и кандидата на БСП за кмет на село Брест – Мирослав Кръстев.

Убедени сме, че е нормално в ситуация, в която се провеждат извънредни избори за кмет на населеното място, представителите на местната власт да имат възможност да отговорят на множеството наболели въпроси сред хората от Брест.  След като две години в селото не е имало действащ кмет, смятаме, че  те трябва да получат конкретни отговори на проблемите си от един от най-добрите кметове на общини от БСП в област Плевен – Лъчезар Яков. Такава оценка за него споделя и Цветанов в своето изявление.

В тази връзка категорично отричаме Лъчезар Яков да е заявявал  подкрепа за кандидата на ГЕРБ, защото БСП издига свой кандидат и сме уверени, че с него ще спечелим изборите в село Брест на  18 февруари“, се казва в опровержението, разпространено до медиите.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...