Акценти
Начало / Последни новини / От баскетболния Спартак не искат повече Ресиловски да свири техни мачове

От баскетболния Спартак не искат повече Ресиловски да свири техни мачове

При първа възможност от БК „Спартак” – Плевен  ще отправят молба до съответните органи на НБЛ Ивайло Ресиловски да не ръководи повече мачове с тяхно участие. Това става ясно от изявление на Фейсбук страницата на плевенския отбор. Недоволни от последното съдийство на Ресиловски в мача на Спартак срещу Черно море Тича, от плевенския отбор са готови на крайни мерки, ако не бъде взета предвид молбата им и да не излизат в мачове, реферирани от Ресиловски.

„Баскетболът е спорт, който трябва да носи удоволствие на отборите и зрителите, но за съжаление от една година, някои мачове с участието на Спартак, независимо от крайния резултат, до голяма степен оставят строго негативни спомени и впечатления във всички нас. Като започнем от 1/4 финалната среща срещу Берое, от турнира за Купата на България, достигаме до истински апогей, при днешното (б.р. – вчерашното) гостуване на Черно Море Тича. Приликата във всеки от мачовете на Спартак, с участието на съдията Ивайло Ресиловски, е гоненето на зрители от залата, абсолютно съзнателно нагнетяване на напрежение в публиката и играчите, неща, заради които този път сме длъжни да не замълчим”, заявяват от БК „Спартак”

Според тях някои от отсъжданията на Ресиловски срещу Спартак са предизвикали присмех дори у публиката на противниковия отбор. От Спартак са категорични, че отсъден от рефера абсурден фаул на Савич е помогнал много за крайния резултат (76-78 за Черно Море).

Снимка: LAP.BG

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...