Акценти
Начало / Образование / Отчитат постигнатото до момента по проект за ремонт на две училища и шест детски градини в Плевен

Отчитат постигнатото до момента по проект за ремонт на две училища и шест детски градини в Плевен

На пресконференция в началото на февруари ще бъде отчетено изпълненото до момента по европейския проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието”, по който Община Плевен работи.

Проектът цели да осигури предоставяне на модерни образователни услуги чрез насочени интервенции за рехабилитация и обновяване на общинската образователна инфраструктура. Осигуряването на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, съобразена с настоящите и бъдещи изисквания, ще допринесе и за по-доброто качество на живот и социална интеграция.

Общата стойност на проекта е 9 306 570,25 лв. По проекта бяха извършени интервенции, свързани с въвеждане на мерки за енергийна ефективност, дейности за ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства за 9 обекта на образователната инфраструктура, разположени на територията на град Плевен. По проекта бяха обновени сградите и дворните пространства на НУ „Христо Ботев” и ОУ „Климент Охридски”; на детските градини: ЦДГ 12 „Ралица”, ЦДГ 2 „Юнско въстание”, ЦДГ 8 „Щурче”, ЦДГ 20 „Калина”, СДГ 11 „Теменуга”, ОДЗ 18 „Дружба” и на Детска ясла „Гергана”.

Проектът приключва през месец април 2020 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...