Акценти
Начало / Общество / Отчетоха изпълнените планирани текущи ремонти на улиците в Плевен

Отчетоха изпълнените планирани текущи ремонти на улиците в Плевен

Акция на пътя

Община Плевен отчете планираните текущи ремонти на уличната мрежа в град Плевен през тази година. Има сключени договори за строителство със срок от 4 години, а изпълнител по договорите е “Инжстрой” ЕООД – Плевен.

Позиция І обхваща централната градска част, Северната и Източната индустриална зона. За Плевен са възложени 409 000 лв. с ДДС. Ремонтирана е настилката по ул.”Хан Аспарух”, изкърпени са асфалтовата настилка и паркинга и улица до блоковете „Спартак” и ”Буря”; асфалтовата настилка на подхода към Военна полиция и междублоковите улици; асфалтовата настилка на улицата към гробищния парк “Стадиона”. Ремонтирани са тротоарът на бул. ”Хр.Ботев” и ул.”Ангел Кънчев”, настилката по улиците ”Здравец”, ”Драгоман”, ”Пордим”, ”П.Волов” и ”Л.Каравелов”. Подменена е тротоарната настилка по бул. ”Данаил Попов”, насипан е и е подравнен паркингът до бл.”Бреза”, ремонтиран е тротоарът на ул.”Бяло море”.

Позиция ІІ обхваща жк ”Сторгозия” и Западната индустриална зона – за Плевен са възложени 271 600 лв. с ДДС. Изпълнени са обектите ремонт на тротоарна настилка и бордюри на улиците ”Незабравка” и ”Люляк”, до бл.13 и 14 в жк”Сторгозия”, изкърпване асфалтова настилка по трасето на обществения транспорт, изкърпване асфалтова настилка по улиците до бл.29 и 30, бл.44 и 45, бл.7, 8 и 9. Ремонтирана е уличната настилка на улицата между МГ”Гео Милев” и СОУ „П. Яворов”, по улиците „Лозенка”, ”Берковица” и ”Метро”.

Позиция ІІІ обхваща жк ”Дружба”, жк ”М. Денчева”, жк ”Кайлъка” и ІХ-ти квартал, като са възложени 229 400 лв. с ДДС. Вече са изкърпени асфалтовите настилки пред бл. 226, бл. 224 и бл. 111-119-115, по улиците ”Ген.Владимир Вазов”, ”Знеполска”, ”Драва”, ”Гургулят”, ”Индже войвода”, ”Марица”, ”Яне Сандански”, ”Странджа”, ”Страцин”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...