Акценти
Начало / Общество / Отхвърлиха жалба на мъж, глобен за изхвърлен в центъра на село оборски тор

Отхвърлиха жалба на мъж, глобен за изхвърлен в центъра на село оборски тор

Районен съд Плевен потвърди наказателно постановление от 20 април 2012 год. на кмета на Община Долна Митрополия, с което на мъж с инициали М. В. е наложена глоба за изхвърлен на улица в Гостиля оборски тор. Административното наказание – глоба в размер на 300 лв., е за извършено административно нарушение по чл. 52 ал. 1 т.21 от Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда на Общински съвет Долна Митрополия.

От документите по делото става ясна и историята на случилото се. На 27 март 2012 год. в село Гостиля било организирано почистване на главната улица “Георги Димитров”, в което се включили работници на кметството и доброволци. Лично участвали кметският наместник и свидетелката А. Р. Около 10.00 часа същия ден, жалбоподателят М. В. бил забелязан два пъти да преминава по улицата с каруца, от която течала оборска тор. Бил предупреден да преустанови действията си, на което отвърнал с нецензурни думи. Накрая изсипал и двата пъти екскрементите на общински терен на улица „Лиляна Димитрова,” която граничи с почистваната и се намира в непосредствена близост до центъра на селото.

На 29 март М. В. бил извикан в кметството на селото и в негово присъствие му бил съставен акт за извършено административно нарушение, който той подписал без възражения. Впоследствие е издадено и атакуваното в съда наказателно постановление, което санкционира жалбоподателя с глоба в размер на 300 лв.

След представените по делото писмени доказателства и от събраните гласни такива в хода на разпита на свидетелите, Районният съд в Плевен излезе с решение, че жалбата на М. В. е неоснователна и потвърди наложеното на мъжа наказателно постановление. Решението може да се обжалва пред Административен съд Плевен в 14-дневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...