Акценти
Начало / Образование / Отново стартира кампанията „Учител-будител във виртуалното пространство“

Отново стартира кампанията „Учител-будител във виртуалното пространство“

За пета поредна година стартира кампанията „Учител-будител във виртуалното пространство“. Тя се организира по повод на един от най-хубавите празници – Деня на народните будители, от Националния център за безопасен интернет. За участие са поканени всички учители от 5 до 12 клас. Срокът за включване е до 30 ноември, като първите 15 учители-будители ще получат книги от издателство „Изток-Запад“ и материали от Националния център за безопасен интернет.

Тази инициатива се провежда за пета поредна година и цели насърчаването на диалога между ученици и учители по темите за безопасното и отговорно поведение в интернет. Тази година тя е посветена на темата за популярността в социалните мрежи и връзката й с ранната сексуализация сред учениците. Повечето ученици използват ежедневно платформи като Фейсбук, Инстаграм и Ask.fm, в които са обект на все по-силен натиск да се представят по атрактивен за другите потребители начин. Някои от тях избират сексуалната провокация, за да предизвикателства не само за тях самите, но и за тяхните учители.

Информацията за включване в кампанията може да бъде намерена тук, както и на телефонa на Националния център за безопасен Интернет 124 123 (15 ст./разговор).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...