Акценти
Начало / Култура / Отново освободиха Стефка Григорова от директорското място в Регионалния музей /допълнена/

Отново освободиха Стефка Григорова от директорското място в Регионалния музей /допълнена/

РИМСъс заповед на кмета на Община Плевен, от вчера Стефка Григорова отново е освободена от длъжността директор на Регионалния исторически музей в Плевен. Това потвърди самата Григорова.

По повод освобождаването й утре в Регионалния музей се свиква пресконференция, на която музейната колегия ще огласи позицията си „във връзка с освобождаването на Стефка Григорова от длъжността „Директор” със заповед № 144 на кмета на Община Плевен”, е посочено в поканата към медиите.

Пресконференцията е насрочена за 15.30 часа в Регионалния музей..

Стефка Григорова беше освободена от длъжността директор на Регионалния исторически музей в Плевен през юни 2012 г. със заповед на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков. След което Григорова беше възстановена на работа и на 23 май 2013 г. отново беше освободена. След дълга съдебна сага се стигна до решението на Върховния касационен съд от 24 юли тази година, с което на 20 август Григорова беше възстановена като директор на Регионален исторически музей – Плевен.

Малко по-късно стана ясно, че за временно изпълняващ длъжността директор на музея е назначена Нели Дакова. Дакова вече е била временно директор, докато течеше процедурата на конкурса за избор на нов директор на културния институт, след като Григорова беше освободена.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...