Акценти
Начало / Общество / Отново ограничиха движението по трасето Долни Дъбник – Искър – Кнежа

Отново ограничиха движението по трасето Долни Дъбник – Искър – Кнежа

Агенция „Пътна инфраструктура” излезе със съобщение днес за ограничаване движението на моторни превозни средства по пътя Долни Дъбник – Искър – Кнежа. Ограничението ще е в сила до 30 май, а мярката се налага заради извършване на строителни дейности. Водачите трябва да използват обходния маршрут Плевен – Горна Митрополия – Староселци – Гостиля – Кнежа.

Ремонтните дейности на отсечката от пътя между градовете Кнежа и Искър, една от най-проблемните в Плевенска област, започна на 2 юли миналата година и по план трябваше да приключи в срок от 5 месеца. Това обаче не се случи и сега надеждите на пътуващите по направлението са, че ремонтът ще е на финал до края на месец май, до когато е обявено и ограничаването на движението.

Строителните дейности на повече от 11 километра третокласна и второкласна пътна инфраструктура са включени в общ проект между областите Монтана и Плевен, а пътят Кнежа – Искър не е ремонтиран повече от 5 години. С обновяването на пътните отсечки не само ще се повиши безопасното пътуване на жителите на двете плевенски общини, но ще се осигури и по-лесно придвижване към област Ловеч. По проекта ще бъдат рехабилитирани и четири моста, ще бъде поставена нова стоманена предпазна ограда и стоманен парапет на необходимите места, както и нова хоризонтална и вертикална маркировка. Ще се ремонтират прилежащите банкети, бордюри и тротоари.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...