Акценти
Начало / Общество / Отново обявиха конкурс за обучение на ученици за киберскаути

Отново обявиха конкурс за обучение на ученици за киберскаути

Националният център за безопасен интернет обяви конкурс за училища от цялата страна за излъчване на ученици от 5 клас, които да преминат обучение по Обучителна програма за деца „Киберскаут“. Групите трябва да наброяват между 25 и 30 ученика, съобщават от safenet.bg. Избраните 6 групи ще преминат двудневно обучение на място от експерти на Центъра за безопасен интернет. Изборът ще бъде осъществен от жури, което включва представители на Центъра за безопасен интернет, „Теленор България“ ЕАД и Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Допълнителни предимства при избора дават следните критерии:

1. Учениците, които ще участват в обученията по програма „Киберскаут“, да не са преминавали обучението при предходното издание на програмата през 2015 г. С предимство ще бъдат представители на географски региони, в които програмата не е била провеждана.
2. Учениците са от повече от едно училище и/или повече от един клас.
3. Съотношението между момчета и момичета е близко до 50:50%.
4. Включени са и ученици от малцинствени общности.
5. Всяка група от различен клас и/или училище има учител-доброволец, който желае да мине кратко обучение и след това да съдейства на учениците да измислят и проведат своя дейност за състезание между отрядите.
6. Има местен координатор, който да съдейства за организирането на място – разрешение от директор, РИО, възможност за ползване на подходящо по големина помещение.

Желаещите да организират групи за обучение трябва да попълнят приложения формуляр за кандидатстване, който могат да намерят тук, и да го изпратят на [email protected].

По Програма „Киберскаут“ през 2015 г. бяха обучени ученици в Смолян, Видин, Шумен, Плевен и Търговище, като повечето групи бяха от ученици от различни училища и населени места в областта. Те се включиха в състезание помежду си за най-добра дейност, насочена към техни връстници.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...