Акценти
Начало / Крими / Отново обраха дома на англичанин в Староселци

Отново обраха дома на англичанин в Староселци

Отново обраха дома на англичанин в село Староселци, информират от пресцентъра на полицията в Плевен. Първата регистрирана кражба е за времето от 17 часа на 23 август до 13 часа на 24 август. Откраднати са телевизор, пералня, моторен трион и компютърна конфигурация –  неустановени марки.

На 16 декември е регистрирана друга кражба в имота на същия англичанин. За неустановен период от време до 14.45 часа на 15 декември в село Староселци апашът е проникнал в дома на англичанина, като е отворил недобре укрепен прозорец, и е откраднал бойлер, душ батерия, кухненски шкафове, телевизор – неустановена марка и модел, дамски принадлежности и стенна печка (конвектор). По време и на двете престъпления английският гражданин е бил извън границите на България.

На 19 декември е проведена специализирана операция по линия „домови кражби“ на територията на полицейските управления в Искър и Долна Митрополия. Претърсени са имотите на криминално проявени лица. При проверка в дома на 27-годишен в Ставерци е намерен и иззет навигационен уред за лек автомобил. В къщата на 47-годишен в същото село са открити телевизор, рибарски столчета, чаши за напитки, сервизи, обувки, печка за отопление на твърдо гориво, палатка, надуваем басейн, кабел с щепсел американски стандарт, голям и малък талон за джип „Опел Фротнера“ на името на английския гражданин, както и карти за сателитно устройство за ТВ-приемник и метална стълба.
Работа по престъплението продължават служители на РУП – Д. Дъбник.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...