Начало / Общество / Отмениха Панаирните дни в Гулянци заради епидемията от COVID-19

Отмениха Панаирните дни в Гулянци заради епидемията от COVID-19

С решение на Общинския съвет в Гулянци се отменят Панаирните дни тази година. Причината е епидемията от COVTD-19 и сериозният риск от разпространение на заболяването при  масовото струпване на хора при подобен род прояви.

На заседанието си, което се е провело на 15 април, Общинският съвет е взел решение да се удължи срокът за  плащане на таксата за битови отпадъци с отстъпка от 5% до 30.06.2020 г. При нормални обстоятелства този срок е до 30 април. Плащането с отстъпка и на останалите налози – данък сгради и данък МПС, също е удължено до 30.06.2020 г.
Освен това, съветниците са гласували промяна в наредбата, с която се спира плащането на такси от лицата, които ползват тротоари, площади, улични платна и др. терени за търговска дейност на открито, включително за разполагане на маси, столове, витрини, които изцяло са прекратили дейността си във връзка с извънредното положение. Облекчението важи за целия срок на извънредното положение и заплащането ще бъде възстановено от датата на отмяната му.
По предложение на кмета на общината Лъчезар Яков, общинският съвет е взел решение за отмяна на всички месечни наеми за отдадени обекти общинска собственост на лица прекратили изцяло дейността си за срока на обявеното извънредно положение. Заплащането им ще е отново в сила от датата на възстановяване на дейността на обекта и отмяна на извънредното положение.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...