Акценти
Начало / Крими / Отложиха дело за убийство на плевенчанка в Гърция

Отложиха дело за убийство на плевенчанка в Гърция

Делото за убийството на плевенчанка в Гърция е било отложено поради доказателствени изисквания, съобщават от Апелативен съд – Велико Търново. Съдебното заседание се е провело вчера, допълват от институцията.

До повторното разглеждане на делото в Апелативния съд се стигна след като с присъда на Плевенския окръжен съд подсъдимият Здравко С. С. от гр. Сухиндол е бил признат за невинен в това, че на неустановен ден през месец август 2008 г. на територията на Република Гърция, планинска зона „Shistolithos Sidirocastro”, в района на „Livaditsa”, умишлено е умъртвил К. Г. С. (жена, р.1973г.) от град Плевен, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Окръжна прокуратура – Плевен е протестирала присъдата и в Апелативен съд Велико Търново е било образувано ново дело. Със съдебен акт от 26 януари 2015 г. въззивният съд отменя присъдата на Окръжен съд – Плевен и признава подсъдимия Здравко С. С. за виновен, че е извършил убийството, като го е осъдил на доживотен затвор, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален специален режим в затвор. Със същата присъда Апелативен съд е постановил подсъдимият да плати на гражданските ищци Г. К. А. и Г.Д.А. (и двамата от с.Рибен, Плевенска област) обезщетение за претърпените от тях неимуществени вреди в размер на по 25 000 лв. за всеки един от тях, ведно със законната лихва.

Присъдата на въззивния съд, обаче, е била обжалвана пред Върховния касационен съд. Така на 20.10.2015 г. ВКС е отменил присъдата на Апелативен съд – Велико Търново и е върнал делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд от стадия за допускане на доказателства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...