Акценти
Начало / Култура / Отложеният концерт на Плевенска филхармония и Общинския хор с арии и дуети от популярни опери ще се състои идния вторник

Отложеният концерт на Плевенска филхармония и Общинския хор с арии и дуети от популярни опери ще се състои идния вторник

афиш 2На 14 октомври, вторник, Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” ще изнесат отложения концерт с арии и дуети от любими опери, напомнят от културния институт. Концертът беше плануван по повод Международния ден на музиката – 1 октомври, но заради трагичния инцидент в Горни Лом беше отложен.

Идния вторник двете формации и солистите- сопраното Нона Кръстникова и тенорът Георги Султанов, ще поднесат на плевенската публика богата програма по произведения на Бизе, Верди, Пучини, Лехар. Ще прозвучат арии и дуети из оперите „Кармен“, „Бал с маски“, Мадам Бътерфлай“ „Страната на усмивките“. Ще прозвучат и популярни хорове из оперите „Кармен“, „Набуко“ и „Трубадур“. Музикантите ще представят още Половецки танци из операта „Княз Игор“ на Бородин, Валс на цветята из балета „Лешникотрошачката“ на Чайковски и Славянски танци от Дворжак. Диригент ще е маестро Славей Тинчев.

Концертът ще  се състои на 14 октомври, от 19 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“. Всички билети, закупени за предишния концерт,  ще важат за новата дата.

 

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...