Акценти
Начало / Последни новини / Отлично представяне на Ева Русева в турнира за  Купа „Лясковец – 2018“

Отлично представяне на Ева Русева в турнира за  Купа „Лясковец – 2018“

Състезателката на СКШ „Спартак Плевен ХХІ” започна ударно годината като се класира на първо място в групата на момичетата до 14 години в турнира за „Купа Лясковец“, който се проведе на 19 и 20 януари.

Участие в състезанието взеха 93 шахматисти от цялата страна.Турнирът бе открит за всички възрасти, допълнителни награди  бяха връчени в групите до 8,10,12 и 14 години.

Трима състезатели на плевенския клуб взеха участие в надпреварата.Най-много точки от тях спечели Мартин Дяков, който с три победи и три ремита набра 4,5 точки. Неговият син Борис Дяков – на 11 години,  също се представи добре и успя да набере 3 точки. Ева Русева постигна 4 точки и така прибави 48 точки към международният си рейтинг. Състезателката на СКШ „Спартак Плевен ХХІ”  бе най-добре класиралата се жена в турнира.Тъй като такава награда не бе предвидена, организаторите я наградиха със златен медал за девойки до 14 години, в която Ева ще се състезава тази година.

Това е вторият турнир за тази година, в който възпитаниците на треньора Михаил Гигов участват. Преди седмица Александър Георгиев се класира на седмо място до 12 години на детския турнир за „Купа Траяна “ в град Стара Загора.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...