Начало / Спорт / Отлично представяне за борците от БК „Изобор” на Държавното в Бургас

Отлично представяне за борците от БК „Изобор” на Държавното в Бургас

С една титла, две бронзови отличия  и едно пето място завършиха участието си малките плевенски състезатели от БК „Изобор“ – Плевен в провелото се на 22 и 23 януари в град Бургас Държавно лично първенство за момчета в класическия стил. В състезанието участваха 202 борци от 26 клуба. Златото в най-многолюдната категория – до 47 кг грабна Иво Илиев, като той преодоля конкуренцията на 35 участници. Във финала нашето момче се справи с Жоро Добрев от „Сунгурларска долина“ (Сунгурларе), а бронзовите медали отидоха при Виктор Георгиев от Левски (София) и Генади Севдалинов от Тетевен. В категория до 38 кг плевенчанинът Николай Дзезов се окичи с бронза, като шампион тук стана Даниел Праматаров от софийския клуб „Иван Илиев“.

Второто бронзово отличие за плевенския „Изобор“ спечели Цветан Сирашки в категория до 42 кг, като отстъпи само на носителя на титлата Денис Демирев от „Локомотив-93“ (Варна) и на завършилия втори – Васил Цинов от домакините. В същата категория имаше още един плевенски борец – Велислав Цветанов, който също се представи доста добре, като приключи на пето място в оспорвана битка с 26 състезатели. Последните двама плевенски борци на шампионата се представиха по-слабо, като завършиха на 16-та позиция в крайното класиране – Николай Николов в кат. до 47 кг и Джими Деянов в кат. до 85 кг.

В първенството се включиха и трима борци от беленския клуб „Класик“. Най-успешно беше представянето на Борислав Симеонов, който завърши на 12-то място в категория до 47 кг, където друг негов съотборник Витан Цветанов стана 23-ти. Беленчанинът Ахмед Ахмедов пък се нареди на 20-та позиция в кат. до 42 кг.

За най-техничен борец на шампионата беше обявен варненецът Денис Демирев (кат. до 42 кг) от „Локомотив-93“, а за най-резултатен – Георги Райнов от СКБ „Бургас“, който се състезаваше в кат. до 35 кг.

Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...