Акценти
Начало / Култура / Отличия от конкурс в Норвегия спечелиха деца от арт школа „Колорит”

Отличия от конкурс в Норвегия спечелиха деца от арт школа „Колорит”

награди колорит

Единадесет деца от арт школа „Колорит” – Плевен са отличени със Сертификат за постижение от Международния конкурс за детска рисунка  „Татко в целия свят”, провел се в Норвегия, научихме от ръководителката на школата Майя Ананиева.  Конкурсът е организиран от Фондацията за изкуство и култура за децата и Международния музей за детско изкуство в Осло.

Идеята на конкурса е децата от всички краища на света да нарисуват образа на своя татко и така да се получи един огромен сборен портрет на татковците по света.Организаторите са получили 22 000 творби на деца от 22 страни. От тях са селектирани най-добрите 100,  на които са присъдени Сертификати за постижение. Сред тях 11 са  на плевенските деца от „Колорит”.

Музеят за детско изкуство има уникална колекция от детски произведения от цял свят  и целта е да ги съхрани за идните поколения. Музеят е собственост на частна Фондация  за изкуството и културата, която съществува  от 1980 г. и е член  на Международната асоциация за музей към ЮНЕСКО, разказа Ананиева. Тя е получила благодарствено писмо от директора на Международния музей за детско изкуство Ангела Голдин, в което се подчертава изключително високото ниво на представените творби на малките художници от „Колорит”. Плевенската школа е получила предложение за бъдеща съвместна работа като  партньор в международни арт проекти.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...