Акценти
Начало / Общество / Отличиха 12 военнослужещи и трима журналисти по повод празника на Сухопътни войски /галерия/

Отличиха 12 военнослужещи и трима журналисти по повод празника на Сухопътни войски /галерия/

полк Николай Бешев

Тържествено събрание-концерт по случай 19 ноември – Празник на Сухопътните войски, се проведе днес във Военния клуб в Плевен.  С приветствие по повод празника към  военнослужещите от военните формирования 22160, 38220 и 42800 се обърна началникът на гарнизон Плевен – полк. Николай Бешев. Той припомни историята на създаването на сухопътни войски и очерта основните мисии, които изпълняват военните днес – отбранителна, принос към националната сигурност и подкрепа на международния мир и сигурността.

сухопътни войски празник

Да поздрави военнослужещите по повод празника им дойде и кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков. Той изтъкна, че празникът е чудесен повод да изразим дълбоката си признателност към дълга и отговорността, с които военослужещите изпълняват воинската си професия. Българската армия  и в момента продължава да бъде достоен страж на нашата  родина, гаранция за нашата независимост и сигурност, каза още кметът и пожела на военнослужещите много щастие в личен план, тъй като много често техните семейства понасят  всички несгоди на войнския живот.

След приветствието на кмета,  историкът Красимир Петров от Регионалния исторически музей представи бойния път на плевенчани и победите на Четвърти пехотен полк по време на Сръбско-българската война

Красимир Петров

Тържественото събрание продължи с връчване на отличия на военнослужещи от трите военни формирования от спортни състезания и турнири по стрелба, провели се по повод Празника на Сухопътни войски. Наградите връчи полк. Николай Бешев. Той награди и журналистите, класирали се на първите три места в традиционния турнир по стрелба за журналисти. Най-точен мерник с пистолет „Макаров” показа Люба Нинова от Общински медиен център. На второ място е колегата от интернет сайта „Плевен за Плевен”, а трета се класира Ивет Димитрова от вестник „Посредник”.

военни награда

IMG_4640

IMG_4643

IMG_4644

Люба нинова Радослав Христов

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...