Начало / Общество / Отличиха плевенски огнеборци в Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2011”

Отличиха плевенски огнеборци в Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2011”

Главен пожарникар Венцислав Данаилов и главен пожарникар Любен Казаков от Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен са отличени в заключителния, Национален етап на конкурса „Пожарникар на годината – 2011”. Церемонията по награждаване на победителите се проведе на 28 февруари в Централния Военен Клуб в София.

Съгласно новия регламент, титлата „Пожарникар на годината” се присъжда в четири раздела на държавни служители от различни категории, от които победители и подгласници, работещи в различните направления на дейност.
Победител в Раздел „В”, Пожарникари на годината от направление „Контролна дейност”, подраздел за държавни служители със средно образование е главен пожарникар Венцислав Данаилов – младши инструктор в група „Държавен противопожарен контрол, планиране и превантивна дейност” към РСПБЗН – Плевен при ОУПБЗН – Плевен.
Главен пожарникар Данаилов обслужва 12 населени места от община Плевен и югозападната част на град Плевен, където са разположени 10 промишлени предприятия, 30 земеделски производители и кооперации, 5 високи жилищни и обществени сгради, културни институти, учебни заведения, търговски центрове и други обекти. За изминалата 2011 г. е извършил и взел участие в 11 комплексни, 358 контролни и 257 тематични проверки на обекти от обслужвания район, изнесъл е 43 лекции по пожарна безопасност в училища, детски градини, културни институти и на земеделски производители във връзка с жътвената кампания 2011 г. Венцислав Данаилов активно участва в подготовката и провеждането на районните и регионалното състезания с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и провежда подготовката и тренировката на 22 участника от два отбора.

Подгласник в Раздел „Г”, Пожарникари на годината от направление „Превенция”, подраздел за държавни служители със средно образование е главен пожарникар Любен Казаков – младши инструктор в „Държавен противопожарен контрол, планиране и превантивна дейност” към РСПБЗН – Никопол при ОУПБЗН – Плевен.
Главен пожарникар Казаков работи активно за повишаването на противопожарната култура на учениците. През изминалата 2011г. е изнесъл лекции на противопожарна тематика в училища и детски заведения и е подготвил за отпечатване в местен вестник 4 статии, а при провеждането на кампанийните дейности (жътвена кампания, есенно-зимен сезон и др.) – 3 беседи. Провел е в пълен обем предвидените занятия с 30 членове на 3 младежки противопожарни отряда „Млад огнеборец” при Общински детски комплекс, гр.Никопол за учебната 2010/2011 г.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...