Акценти
Начало / Общество / Николай Недков: Настоявам за публично оневиняване

Николай Недков: Настоявам за публично оневиняване

Настоявам публично да бъде изчистено името ми, след като публично бях оклеветен – това заяви пред плевенски журналисти бившият секретар на Община Червен бряг Николай Недков, който беше набеден за милионер, укрил доходи в размер на 1 млн. 850 хил.лв. и невнесъл 185 000 лв. данък върху тях.

В последствие се оказва, че в страната има още трима мъже със същите имена и един от тях е всъщност длъжникът на НАП. Това е потвърдено и в поискания от Николай Недков официален отговор от приходната агенция, веднага след публикациите в медии на 23 януари. От отговора става ясно, че спрямо него „не е извършвано ревизионно производство, приключило с ревизионен акт”, посочвайки се номерът на акта, отнасящ се до конкретните милиони и невнесени данъци за тях. „Не успях да разбера кой е източникът на невярната информация, но подозирам, че има опит да се дискредитира работата на бившата общинска администрация в Червен бряг, част от която бях в продължение на четири години”, изрази подозренията си Недков. Съмненията му бяха подкрепени и от бившия кмет на Червен бряг Данаил Вълов, според когото подобни удари предстоят.

Освен морални щети, случката е причина за сериозни здравословни проблеми на Николай Недков. Огромното нервно напрежение, на което е подложен след оклеветяването му, е причина за проблеми с жлъчката и общо здравословно неразположение, за което  е принуден да приема не малко количество медикаменти.

Ето защо той има намерение, ако не бъде направено публично опровержение на изнесената невярна информация за него, да търси правата си по съдебен път.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...