Акценти
Начало / Общество / Отличиха най-добрите производители на домашно вино в Червен бряг

Отличиха най-добрите производители на домашно вино в Червен бряг

vlcsnap-2014-02-20-14h29m19s238

Отличиха най-добрите производители на домашно вино в Червен бряг, информират от пресцентъра на Общината. Медалите за победителите в надпреварата бяха именувани „Ахмак лозе копае, юнак вино пие”.  Рекорден брой винопроизводители се включиха в тазгодишното издание на конкурса, организиран от НЧ „Н. Й. Вапцаров 1908” с подкрепата на Община Червен бряг.

Компетентно жури – технолози от Винарска изба „Букет Телиш”, почетният председател  Митко Макавеев, инж. Цветан Цветанов и председателят на Читалището Христо Ангелов, имаха нелеката задача да изберат най-добрите сред представените 43 червени и 22 бели вина.

Честта да връчи наградите на победителите тази година се падна на председателя на Общинския съвет инж. Георги Георгиев. „Здраве, берекет и пълни бъчви” пожела той, връчвайки медалите и грамотите на отличените винопроизводители

При белите вина журито присъди първо място на Стефан Андров Младенов, на второ място в тази категория се нареди един от редовните участници и доказан майстор на бели вина – Любослав Лаков, а трети само с 0,07 точки след него е Начо Христов Рашев.

При червените вина третата награда отиде при преподавателката по физическо възпитание Вергиния Дамянова, второ място журито отреди на Петко Василев Йотов, а за „Цар на лозята” бе провъзгласен Цанко Василев Банов. Престрашил се да се включи за първи път в конкурса, той не скри радостта си от това, че усилията му при отглеждане на гроздето и превръщането му в последствие в чудодейна напитка не са отишли напразно.

Със зарезанско настроение и руйно вино продължи веселбата, в която се включиха и самодейни състави и изпълнители от Читалището.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...