Акценти
Начало / Култура / Отличиха най-добрите групи в Общинския преглед на художествената самодейност

Отличиха най-добрите групи в Общинския преглед на художествената самодейност

преглед самодейност

В зала „Катя Попова” вчера се проведе Общинският преглед на художествената самодейност, в който се включиха 12 самодейни колективи от община Плевен. Те бяха разделени в две категории – за изпълнение на стари градски песни и на народни песни. Четиричленно жури с председател Анелия Макавеева, диригент на хора на Северняшкия ансамбъл оцени и класира участниците.

В категорията за изпълнение на стари градски песни на първо място класираха хор „Емил Димитров” от Плевен. Второто място спечели хор „КАйлъшко ехо” също от Плевен. Журито връчи две трети места в тази категория. Те са за Хора на учителките „Емилия Банчева” – Плевен и за хор от Славяново.

В категорията за изпълнение на народни песни първа награда беше присъдена на формация „Бисери” от Плевен. Второто място си поделиха  група „Пендари” от Плевен и хорова група от село Коиловци. На трето място журито класира представителите на село Върбица.

Бяха раздадени и няколко специални награди. За солово изпълнение на народни песни специалната награда беше връчена на Николина Станчева. Формация „Гороцвет” от Плевен беше отличена за артистично представяне, а Специалната награда за солист беше връчена на  Калинка Рачева, която грабна журито с изпълнението на „Лале ли си, зюмбюл ли си”, като солистка на формация „Бисери”.

преглед самодейност

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...