Акценти
Начало / Общество / Отличиха деца от Плевенско в конкурса за рисунки „Рецептите на баба”

Отличиха деца от Плевенско в конкурса за рисунки „Рецептите на баба”

Две деца от Плевенско бяха отличени в националния конкурс за детски рисунки „Рецептите на баба”. Днес в Национален дворец на децата бяха оценени и класирани рисунките от националния конкурс, който се организира за седма поредна година от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите 7 (А.Р.И.З.-7) в партньорство с Национален дворец на децата. Конкурсът е част от календара за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката и има национален статут.

Първа награда спечели Вяра Пламенова Пенчева на шест години от град Габрово, а в първа възрастова група до 7 години от област Плевен са отличени Иван Иванов Маринов на 6 г. от Червен бряг и Алексия Пламенова Пачева, също на 6 г., от Плевен.

Рисунката на Вяра Пенчева ще бъде плакат на националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град – 2016г”. Отличените творби в трите възрастови групи ще съставят пътуваща изложба, която ще придружава фестивала в населените места, на които гостува, а техните автори ще получат и предметни награди.

Всички участници в конкурса „Рецептите на баба” ще получат грамоти. Церемонията за награждаване на победителите ще се състои на 21 април от 10 ч. в Национален дворец на децата.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...