Акценти
Начало / Култура / Откриха Скаутския лагер в Градската градина на Плевен (снимки)

Откриха Скаутския лагер в Градската градина на Плевен (снимки)

Днес бе официалното откриване на Скаутския лагер част от ваканционните дни в Плевен. Инициативата се провежда за втора поредна година и е част от поредицата събития, посветени на децата – „Ваканция в Плевен” .Участниците ще лагеруват в Градската градина, където са подготвили палатки и приспособления за изпълнението на различни видове игри.

Линка Михова ръководител на Скаутски клуб „Лъвче“-Плевен и организатор на инициативата откри втория пореден лагер. Тя раздели участниците на патрули с помощта на Олег Каменски, който е довел  трима скаути от Москва. Децата изпълниха химна на България и вдигнаха трибагреника на страната ни.

Общински лица бяха сред официалните гости на откриването, като  Таня Митранова началник на отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм “ от Община Плевен, пожела на участниците да бъдат все така мотивирани към спорта и да си прекарат чудесни, и забавни дни, да се ориентират в природата и да оцеляват.

Това събитие се посвещава на 25-ата годишнина от първия скаутски лагер в новата история на скаутинга в България, състоял се в Плевен през 1991г., подчертава Линка Михова.

В петък лагерът ще бъде закрит.

Следваща Предишна

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...