Акценти
Начало / Култура / Откриха музей на образованието в Червен бряг

Откриха музей на образованието в Червен бряг

Училищна музейната сбирка бе открита тържествено в Търговската гимназия “Васил Априлов” в Червен бряг. Проявата е част от многобройните инициативи на априловци, посветени на 90-годишния юбилей на училището. Експонатите, съхранили спомени и архивни документи на поколения ученици и учители, свидетелстват за достойната летопис на образователното дело в червенобрежкия край, допълват от пресцентъра на местната общинска администрация.

В празничния ден директорът на гимназията Стефка Аврамова връчи награди на ученици, заели призови места в общински, областни и национални олипиади и състезания.

Представени бяха и учебно-тренировъчните фирми на школото, с които училището традиционно бележи присъствие на Международния панаир в Пловдив. Тази година със свои щандове ще се представят отново две от учебните фирми – “Кристал” ООД с търговия на бижута и “Хронос” ООД – търговия с часовници (на снимката).

В унисон с предстоящите празници от пролетния цикъл, възпитаниците на училището представиха част от народните обичаи – ладуване, лазаруване и надиграване. Кулминацията на празника бе коронясването на най-красивата девойка, облечена в национална носия, която получи титлата “Мис Пролет”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...