Акценти
Начало / Общество / Откриха конкурсната изложба за най-атрактивна фотография от Плевен

Откриха конкурсната изложба за най-атрактивна фотография от Плевен

Плевенчани избират победителите с гласуване до 18 часа

С изпълнения на фолклорен ансамбъл „Нашенчета” при Центъра за работа с деца беше открита изложбата на фотографии, участващи в конкурса на Община Плевен за най-атрактивна снимка на туристическа забележителност от нашия град. Инициативата е по повод Световния ден на туризма, който отбелязваме на 27 септември.

С приветствие към участниците и първите зрители на изложбата се обърна Красимир Яков, изпълняващ длъжността кмет. Той припомни първото организирано изкачване на Черни връх по идея на Алеко Константинов, което дава началото на организираното туристическо движение в страната. Яков подчерта и важното значение на туризма в икономическото развитие на общината.

В изложбата, подредена в пешеходното пространство до Мавзолея, са показани фотографии на парк „Кайлъка”, Водната каскада, Панорамата и други исторически обекти в Плевен. Зрителите могат да гласуват за избрана от тях фотография като напишат на листче номера под нея и го пуснат в поставената за това урна.  Гласуването ще продължи до 18.00 часа.

След това резултатите ще бъдат обобщени и публично ще бъдат обявени победителите в първия конкурс за най-атрактивна фотография. За автора на снимката, събрала най-много гласове наградата е туристическо колело. За второ място наградата е туристическа раница, а за трето място – федербал.

В съседство с изложбата са подредени специализирани щандове с рекламни материали от Плевен и други общини, туроператори ще представят своите услуги и маршрути.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...