Начало / Крими / Откриха в четири жилища наркотици

Откриха в четири жилища наркотици

На 19 октомври 2017 година в 10:00 часа при извършване на процесуално следствени действия от служители на Второ РУ – Плевен – претърсване и изземване в жилище  в град Плевен, обитавано от 22-годишен, в една от стаите е намерен и иззет сгънат лист хартия. Съдържанието – суха зелена тревиста маса около 2 грама, при направен полеви наркотест е реагирала на марихуана, уточняват полицаите. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е наблюдаващ прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

Същият ден е проведена специализирана операция от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и служители на РУ-Левски по линия „Наркоразпространение“. При извършена проверка на адрес в град Левски, обитаван от 29-годишан се намери и иззе съцветие от рода на конопа с размери 3х3 см, казаха органите на реда. При извършена проверка в дома на 30-годишен се установи полиетиленов плик с размери 20х20 см. съдържащ суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. Уведомен е прокурор от РП-Левски. За престъпление по чл.354 а от НК са образувани бързи производства. Продължава работа разследващ полицай.

Пак на 19 октомври 2017 година около 15.50 часа служители в УП „Койнаре“ при РУ-Червен бряг по реда на чл. 83, ал.1 от ЗМВР извършват проверка  в град Койнаре в дом, обитаван от 18-годишен. В спално помещение на къщата са открити прозрачен самозалепващ плик с размери 15/12 см. съдържащ 4 броя къса суха зелена тревиста маса с размери 3.5/2 см. и едно топче от бяло алуминиево фолио с диаметър, около 2.5 см., съдържащо суха зелена тревиста маса, казаха от полицията. Намерените  вещества са предадени доброволно от младежа, който заявява, че са марихуана и ще бъдат изпратени за лабораторен анализ. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Червен бряг Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...