Начало / Образование / Открит урок по родолюбие се състоя в НУ „Христо Ботев” – Плевен

Открит урок по родолюбие се състоя в НУ „Христо Ботев” – Плевен

Искрен Красимиров – основател на „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“, режисьор и автор на десетки късометражни документални филми, изнесе днес  открит урок по родолюбие пред учениците на НУ „Христо Ботев” – Плевен.

Малките ученици имаха възможността да научат повече за двама от най-великите българи, дали живота си за свободата на България – Васил Левски и Христо Ботев, и да чуят стихове за тях от известни български автори.

Чрез интересно поднесени факти за хода на освободителната война, децата научиха за важната и драматична роля на Априлското въстание през 1876 година.

„Откритите уроци по родолюбие са важна част от обучението в начален етап. Участието на ученици съвместно с партньори на училището допринася за патриотичното възпитание на младото поколение, за изграждането им като стойностни хора и достойни личности. Познаването на многовековната българска история, на тежките и славните исторически моменти и героите, свързани с тях, поражда чувството за национална принадлежност и гордост от факта, че са българи”, каза директорът на Училището – Цветелин Горанов, по чиято покана е  срещата с Искрен Красимиров .

В края на открития урок директорът връчи наградите от фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“, който се проведе на 1 май 2019 г. в град Левски.  Третокласничката Дивна Петрова се класира на второ място, а Дивна Николова от 1 клас – на трето място. Той  поздрави Валентина Николова, учител по музика, за постигнатите успехи и отличната работа.  Двете талантливи момичета изпълниха народните песни, с които участваха в конкурса.

Пред учениците от четвъртите класове бе представена демонстрация от Волейболен клуб „Спартак“, гр. Плевен – дългогодишни партньори на училището на тема „Спорт в свободното време“. Те показаха пред малките ученици, че спортът е неделима част от дневния режим и важен за здравословното състояние на всеки човек.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...