Акценти
Начало / Образование / Открит урок по предприемачество проведоха в ДГ „Еделвайс” в Плевен

Открит урок по предприемачество проведоха в ДГ „Еделвайс” в Плевен

За поредна година малчуганите от ДГ „Еделвайс” в Плевен се включиха в инициативите за Седмицата по предприемачество,  които се организират от 14 до 18 ноември в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България.

Шестгодишните деца от подготвителна група в детската градина представиха днес урок на тема „Работилница  за детски фантазии” пред директори и учители от детски заведения от региона. Гости на урока бяха и Йонита Иванова- Началник отдел“Образование“-Община Плевен, Мариета Георгиева-главен експерт в отдел“Образование“, Нина Панова- специалист в Община Плевен.

alim2964

По време на урока,  чрез мултимедийна презентация децата научиха същността на икономическите понятия :пари, печеля, харча, спестявам. Те показаха добри навици за  екипна работа, но и решителност по време на самостоятелната дейност.

Децата имаха конкретна задача в подготовката по изработване на разделите за книги –  изрязване, оцветяване и украса.Направените разделители  бяха изложени на щанд за продажба, като със спечелените пари  ще  се закупят подаръци за децата от яслена група „Гъбка“ на ДГ“Еделвайс“.

Откритият  урок  се проведе  от старши учител Детелина Трифонова. Ментори на откритата практика бяха – старши експерт по предучилищно образование на РУО Плевен- Маруся Додова, Бисер Божиков представител на Лайънс клуб гр.Плевен и ученици от ПГХВТ“Луи Пастьор“ гр.Плевен.

alim3019

Заниманията по предприемачество помагат на децата да развият своите първоначални умения за работа в екип, вземане на решения, организиране на работата си , осъзнаване разумното изразходване на парите.

Снимки: ДГ „Еделвайс“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...