Начало / Образование / Открит урок по патриотично възпитание за гвардейците на ОУ „Д-р Петър Берон“

Открит урок по патриотично възпитание за гвардейците на ОУ „Д-р Петър Берон“

Открит урок по военно-патриотично възпитание, посветен на важни събития от военната история на България, проведоха днес в Регионален исторически музей – Плевен, учениците от гвардейския отряд на ОУ „Д-р Петър Берон”. Специален гост на урока беше  Иво Антонов – дирeктор на дирекция „Социална политика“ в Министерството на отбраната.

По време на срещата домакините запознаха децата от ученическия гвардейски отряд към училището и служителите на „Военна полиция“ с важни моменти от историята на Плевен и България. Присъстващите имаха възможност да научат повече за участието на страната ни в Балканската война, Междусъюзническата война и Първата световна война, както и да се докоснат до неизвестни за тях факти, свързани с българската бойна слава.

Голям интерес за всички предизвика и разказаното за героите от Девета пехотна плевенска дивизия, която в Първата световна война спасява честта на родината ни. В тази връзка Иво Антонов припомни, че граждани, местна власт, политици, военнослужещи и Министерство на отбраната ще обединят сили да доведат до успех поредния опит да бъде издигнат паметник на дивизията в града.

Лекцията в РИМ – Плевен бе подарък за ученическия гвардейския отряд от директора на регионална служба „Военна полиция“ – Плевен полк. Чавдар Стефанов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...