Акценти
Начало / Общество / Открит летателен ден на летище Долна Митрополия

Открит летателен ден на летище Долна Митрополия

Открит летателен ден организират ще се проведе на  летището в Долна Митрополия  на 15 април , неделя.  Програмата ще започне в 11 часа с  тържествена церемония по връчване на нагръдни знаци „Военен пилот I-ви клас” на първите шест пилоти, завършили обучение по  нововъведената от Командването на ВВС интензивна летателна подготовка.

В 11:40 ч. ще започне летателната  програма. Тя ще се изпълнява със самолети L-39ZA и Пилатус РС-9М.  В нея първите пилоти, завършили новия метод за летателна подготовка ще демонстрират част от придобитите способности – сложен пилотаж на малка височина, маневрен въздушен бой, прехват на самолет нарушител, атаки по земна цел и визуално въздушно разузнаване в двойка.

Посетителите ще имат възможност да разгледат статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника, която е на въоръжение в Учебната авиационна група.

Учебната  авиационна група „Георги Бенковски” ще отвори врати за посетители в 10  часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно – пропускателен пункт 3 (Източната страна на летището).

Входът е свободен.

Хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж, няма да бъдат допускани в района на военното формирование, предупреждават организаторите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...