Начало / Общество / Открит е ловният сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня

Открит е ловният сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня

През тази година има достатъчни запаси от дивеч за ловуване . Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов, който откри официално ловния сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня. Той допълни, че най-важното е сезонът да мине без фатални инциденти, информират от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Ловният сезон  на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня ще продължи до втората неделя на месец януари 2017 г., а в заградените площи до 28 февруари 2017 гoдина. Ловът на яребица и кеклик е до края на ноември, на заек – до края на декември, а на фазан, токачка и водоплаващи – до края на януари 2017 г.

Според правилата провеждането на инструктаж  при груповия лов е задължително, както и ползването на светлоотразителни елементи в ловното облекло и шапки от всички групови и индивидуални ловци. Инж. Каменов информира, че от началото на ловния сезон на 13 август досега са проверени над 1500 ловни дружини и над 6000 ловци. Констатирани са над 20 нарушения и са издадени съответните актове и протоколи. В резултат на проверките са задържани 2 бр. ловно оръжие и 15 звуковъзпроизвеждащи средства, забранени за използване.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...