Начало / Общество / Отказаха да дадат сграда в центъра за клуб на сухопътни войски

Отказаха да дадат сграда в центъра за клуб на сухопътни войски

Плевенското Сдружение „Асоциация на сухопътните войски в България” ще трябва да реши за ново място за клуб, където да се събират. Това се налага след като общинските съветници не одобриха предложението на полк. о.р. Красимир Атанасов за клуб да се ползва първия етаж на сградата на ул. „Димитър Константинов” 6 /бившето кафене „Буров” срещу училище „Цветан Спасов”/.

Идеята беше на сдружението да се предостави за безвъзмездно ползване общинския недвижим имот – частна общинска собственост, където военните да провеждат свои мероприятия. Плевенският клон на Асоциацията е създаден на 1 декември 2011 год. и е доброволно сдружение на граждани и юридически лица, обединени от общата идея за утвърждаване авторитета на Сухопътни войски като основен защитник на териториалната цялост и суверенитета на страната, сигурността на гражданите и бъдещето на родината ни. В предложението на председателя на Асоциацията полк. о.р. Красимир Атанасов е обяснено, че се провеждат ежедневно срещи с хора и се съдейства на пострадали граждани за възстановяване на личните им права и потребности. „С цел оптимизиране на взаимодействието с държавните институции, органите на местната власт и подпомагане на гражданите на Община Плевен е необходимо помещение, в което да се осъществява тази дейност”, пише още в предложението.

Съветникът от БНД – Обединена десница Иван Илиев обаче изрази несъгласие за клуб да се ползва посочената сграда, тъй като тя е на удобно централно място и с нея може да се кандидатства по някой от множеството проекти. Става въпрос Община Плевен да включи сградата в проект като място за осъществяване на социална или обществена дейност. Илиев предложи на Сдружение „Асоциация на сухопътните войски в България” да помислят за друго подходящо помещение, като например в сградата на Военния клуб в Плевен.

Чуха се и въпроси защо местната администрация не е включила вече сградата в някой проект, ако толкова държи на нея, но в крайна сметка гласовете „за” безвъзмездното й ползване от плевенското Сдружение „Асоциация на сухопътните войски в България” не достигнаха.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...