Акценти
Начало / Общество / Десет месеца лишаване от свобода получи мъж, псувал полицаи

Десет месеца лишаване от свобода получи мъж, псувал полицаи

Десет месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип получи мъж, признал се за виновен по обвинение в хулиганство. Подсъдимият Н. С. е сключил споразумение с прокуратурата и определението е окончателно, е записано в документите по гледаното в Районен съд Плевен дело.

На 16 юни в Плевен, на публично място – на улица „Витоша” 20, Н. С. „извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в употреба на цинични изрази и псувни, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта, а именно * и * – служители в Първо РУП Плевен, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред”.

В първоначалния вариант на споразумението, след като Н. С. се е признал за виновен и според разпоредбите на Наказателния кодекс, за извършеното престъпление е предвидено наказание минимум три месеца лишаване от свобода. Съдът обаче е преценил, че мъжът, който е неграмотен, не е женен, не работи и има множество предишни осъждания за различни престъпления от общ характер, ще трябва да изтърпи наказание не три, а десет месеца лишаване от свобода. По делото са събрани убедителни доказателства за личната обществена опасност на дееца, налице са и изключително лоши характеристични данни.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...